Projekt NATURA CAMP KARLI obuhvaća izgradnju i opremanje kamp odmorišta za robinzonski smještaj u sklopu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kocijančić Valter.

Cilj je kroz novoizgrađeno kamp odmorište – robinzonski smještaj privući specifične ciljne skupine i povećati konkurentnost na tržištu. Diversifikacijom poslovanja na sektor turizma u kratkom roku dolazi do očuvanja postojećih radnih mjesta, dok će u srednjem doći do stvaranja novih radnih mjesta. Kod opremanja kampa vodilo se računa o socijalno osjetljivim skupinama na način da su usluge smještaja i ostale usluge kampa pristupačne i osobama s invaliditetom.

Rezultat ulaganja je uspostavljena nova djelatnost u sektoru turizma u ruralnom području uz očuvanje postojećih radnih mjesta.

Iznos potpore Europske unije iznosi 372.000,00 HRK. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (85%) i proračuna Republike Hrvatske (15%), a provodi se u okviru Podmjere 6.2. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” – tip operacije 6.2.1.  “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

EU fondovi